Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 10 жовтня 2019 року здійснив архіпастирський візит до Черкаської єпархії. У селі Червона Слобода Черкаського району Черкаської області Його Блаженство звершив освячення престолу і храму Успіння Пресвятої Богородиці, а також каплиці Святого пророка Даниїла та Божественну літургію. Повідомили у прес-службі Єпархії.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, настоятель храму протоієрей Олександр Василенко та місцеве духовенство.

Перед початком відправи Митрополит Епіфаній звернувся до вірян із вітальним словом та нагородив ветеранів ООС, діючих військовослужбовців і рятівників медалями «За жертовність та любов до України».

blank

Зі свого боку, привітання Його Блаженству та громаді висловили фундаторка храму Елеонора Левицька, ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко, виконуючий обов’язки голови Черкаської районної державної адміністрації Петро Коренюк та сільська голова Червонослобідської об’єднаної територіальної громади Юлія Дубовик.

Далі розпочалося освячення престолу й храму і Божественна літургія, за якою молилися також міський голова міста Черкаси Анатолій Бондаренко, депутат Черкаської обласної ради Михайло Мушієк, голова Черкаської районної ради Олексій Собко, депутат Черкаської обласної ради Анатолій Яріш, начальник управління містобудування та архітектури Черкаської обласної державної адміністрації Василь Дмитренко та численні парафіяни.

blank

На завершення богослужіння Предстоятель виголосив проповідь, зазначивши, зокрема, про першочергову важливість любові у житті християнина.

«Де немає любові, там немає Бога, а де немає Бога, там панує гріховний морок, ненависть, ворожнеча і братовбивство. Саме тому найперше у своєму житті потрібно проявляти любов. Любов, у свою чергу, породжує милосердя до своїх ближніх та повагу до тих, хто оточує нас», – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Блаженнійший владика відзначив церковними нагородами  родину Левицьких та інших благодійників храму.

blank

blank

blank