На автостанції №2 у місті Черкаси проїзд для учасників бойових дій за відповідним посвідченням діє до 18:00 год, не зважаючи на те, що самі автобуси курсують до 21:00 включно. У цьому в суботу, 12 травня, нас запевняла касир автовокзалу зі словами, що тепер ми маємо купувати квитки за повною ціною або ж приходити раніше. Пише на “Фейсбуці” активіст “Національного корпусу” Богдан Тищенко.

Якщо посилатись на Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” то він передбачає право на безкоштовний проїзд без будь-яких умов. І на автостанції логічно повинна бути забезпечена можливість для реалізації цього права.

Ще один невідомий працівник цього ж вокзалу (жінка, що потрапила у відео) побачивши, що знімаємо все на телефон прирівняла наші дії до “цирку” і намагалась перешкоджати зйомці. Проте, побачивши посвідчення журналіста, зупинилась.

Пізніше, на запитання про те, чи війна на Сході також триває відповідно до їхнього розкладу з 6:00 до 18:00 год, отримали відповідь: “Да, ваші прАблЄми”.

Знову ж таки, касир, зрозумівши, що має справу крім учасників АТО ще й представником преси, зголосилася “відправити” нас до Києва, записавши при цьому номери телефонів.