Ім’я Героя України тепер буде на карті Києва. Одну з вулиць у Дарницькому районі столиці назвуть на честь 23-річного майора (посмертно) Андрія Кизила з позивним «Орел», який загинув в Авдіївці 29 січня 2017 року.

Як повідомила на своїй сторінці у “Фейсбук” нардеп Ірина Суслова, з ініціативою про перейменування до влади міста звернулися кадети та Всеукраїнська асоціація «Кадетська співдружність».

Рішення одноголосно затвердила Комісія з питань перейменувань. Загиблий захисник України навчався у Військовому ліцеї ім. І. Богуна, тому Київ для нього є другим рідним містом.

“Завжди була далека від дискусій про перейменування київських вулиць. Але це той випадок, коли байдужим бути не можна. 23-річний Андрій Кизило віддав своє молоде життя за нас з вами. Він загинув від осколкового поранення в Авдіївці, до кінця виконуючи свій військовий обов’язок. Посмертно Андрію присвоїли звання Героя України, але кращою пам’яттю про нього стало б найменування ім’ям Андрія Кизила вулиці в столиці. Київ для нього був другим рідним містом, бо тут він навчався у військовому ліцеї імені І. Богуна й провів свої юнацькі роки. З ініціативи кадетів та Всеукраїнської асоціації «Кадетська співдружність» звернулась до столичної влади з цим проханням. Процедура зайняла деякий час, але сьогодні можу з радістю повідомити, що Комісія з питань перейменувань одноголосно підтримала це рішення”, – написала нардеп.

Тепер ім’я Андрія Кизила носитиме нова вулиця в Дарницькому районі. Це лише мала частка того, що ми можемо зробити для його вшанування.

Ім’ям Героя названа вулиця і у його рідному місті Умані. Ще у 2017 році перейменували вулицю Коломенську на вулицю Андрія Кизила.