У 2015 році Головним управлянням Держземагентства у Черкаській області в порушення Закону України «Про фермерське господарство» громадянину надано для ведення фермерського господарства 2 земельні ділянки  сільськогосподарського призначення державної форми власності сільськогосподарські угіддя – сіножаті, загальною площею 80 га вартістю  1 739, 481 тис.грн., інформує “Ремарка” з посиланням на Чигиринський відділ Смілянської місцевої прокуратури.

За вказаним фактом у вересні 2017 року до Чигиринського районного суду Черкаської області подано позовну заяву до відповідачів Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області та фізичної особи про визнання незаконними і скасування наказів, визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок та скасування їх державної реєстрації.

За результатами судових розглядів вказаної справи, суд першої та апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

З метою реального виконання рішення суду, державним реєстратором Чигиринського районного управління юстиції до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис про скасування права користування на спірні земельні ділянки.

Таким чином, земельна ділянка загальною площею 80 га повернута в державну власність.