В ніч з 6 на 7 серпня 2020 року при патрулюванні прибережної території с. Лящівка Чорнобаївського району поліцейськими водного патруля РОВО УПП в Черкаській області спільно з працівниками Держекоінспекції Центрального округу виявлено автомобіль ВАЗ 2101 д.н.з СА0644СО, який рухався в темну пору доби з непрацюючими задніми габаритами. Повідомив начальник управління екологічного нагляду Олександр Позняков.

Автомобіль було зупинено, за кермом знаходився житель с.Новоукраїнка на пасажирському місці його брат житель с.Лящівка Чорнобаївський район. При поверхневій перевірці авто в багажнику патрульними виявлено незаконні знаряддя лову, а саме мисинові сітки в мішках, вічко 50х50 мм в кількості 16шт. та свіжовиловлену рибу в кількості штук :
Судак-114
Сазан-21
Сом-1
Лящ-26
Окунь-1
Синець-1
Вязь-1
Карась-208

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Чорнобаївського ВП ГУНП в Черкаській області. Порушники зізнались, що ловили рибу, але не сказали де саме, тому збитки були обраховані за таксами для рибогосподарських водних об’єктів України. Сума збитків склала 73185 грн.

На обох громадян складено протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП, вину порушники визнали, принаймні в протоколах.