Правоохоронці провели першочергові слідчі дії та призначили ряд експертиз, котрі мають встановити причини пожежі. Слідчі кваліфікували подію як умисне пошкодження майна шляхом підпалу.

До Маньківського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл району горить житловий будинок. Поліцейські, які прибули на виклик, оглянули місце події та вилучили речові докази, які в подальшому направили на проведення відповідних експертиз.

Як з’ясували правоохоронці, в момент виникнення пожежі в будинку перебувала жінка. Вона розповіла, що відчула запах диму та помітила в коридорі полум’я в електрощитку. Потерпіла вибігла на вулицю та почала кликати на допомогу сусідів. За отриманою від експертів інформацією, в електрощитку наявні сліди осередкового конусу, які вказують на місце виникнення пожежі. Тож попередньою причиною виникнення пожежі стало коротке замикання.

blank

Однак 17 вересня під час моніторингу мережі Інтернет правоохоронці побачили відео-звернення чоловіка, котрий заявив про підпал будинку своїх батьків, тож розпочалу ретельне відпрацювання версії умисного підпалу. Відомості про дану подію внесені в ЄРДР за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення усіх обставин та причин виникнення пожежі.