За два роки заплановано збудувати новий корпус у Черкаському обласному кардіоцентрі. Яким він буде та як фінансуватиметься будівництво, розповів голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

“2022 рік має стати роком медицини в Україні, роком зростання якості медичних послуг. Зокрема мова йде про покращення матеріально-технічного забезпечення, і заробітних плат. В наших планах – збудувати один із найсучасніших кардіоцентрів в країні, де, окрім черкащан, лікуватимуться жителі інших областей. А згодом зможуть лікуватись і іноземці”, – зазначив Скічко.

blank

За його словами, нині серцево-судинні, чи як правильно казати, хвороби кровообігу, найбільш поширена патологія, яка щорічно забирає життя українців. Близько 4 500 пацієнтів із хворобами системи кровообігу отримують лікування у стаціонарі черкаського кардіоцентру. У рамках пілотного проекту з трансплантації – проведено дві пересадки серця.

На будівництво нового корпусу, що відбуватиметься у рамках президентської програми “Велике будівництво”, буде затрачено біля 900 мільйонів гривень.

“Проект вартісний, тому що включає закупівлю сучасного обладнання. Нині в кардіоцентрі працює операційна зразка 2007 року, за медичними мірками це вже застарілі технології. Саме на закупівлю обладнання буде витрачено найбільше – близько 500 мільйонів. Це будуть кошти з державного бюджету. Якщо говорити про цей, 2022 рік, то заплановано закласти фундамент та вигнати стіни”, – розповів очільник ОДА.

Всього ж у новому корпусі заплановано розмістити, приймальне, діагностичне відділення, операційний блок, крім того, передбачено будівництво і гелікоптерного майданчика.

За словами директора кардіоцентру Олега Журби, дане будівництво дозволить розширити пакет послуг, що нині надається пацієнтам.

blank

“Плануємо розвивати ще й напрямок допомоги для людей з інсультом. Для цього необхідно закупити сучасний апарат для проведення МРК та ангіограф. Новий корпус покращить якість надання медичної допомоги, дозволить відкрити нові напрямки, збільшити кількість пацієнтів. Адже наш медичний заклад працює 7 днів на тиждень і 24 години на добу”, – зазначив Олег Журба.

За словами заступника голови обласної ради Сергій Лісового, наразі вже виділено земельну ділянку для будівництва нового корпусу та три мільйони вже спрямовано на розробку проектно-кошторисної документації.

blank

blank

blank

blank