59 картин презентував черкаський художник Павло Солощенко у Художньому музеї. Це четверта персональна виставка митця, утім цього разу її організували з доброчинною метою: кошти від продажу картин передадуть на потреби Збройних Сил України, пише Суспільне.

Автор працює в техніці живопису і графіки. Особливість цієї виставки, за словами художника, в тому, що на ній представлено переважно роботи у техніці “акварель”.

Чоловік зображує повсякдення та біблійні мотиви, а також красу природи: “Для кожного художника дуже дорога природа, просто природа. І я так думаю, що художник має відкрити її для себе, глибше ніж звичайна людина. Я відчув, що я не хочу, щоб картини поверталися до мене, вони повинні послужити людям всім, і звичайно Збройним Силам України”.

“На виставці можна придбати твори і кошти будуть перераховані на підтримку ЗСУ. Це дійсно така висока мета від художника”, — прокоментувала заступниця директора Черкаського художнього музею Світлана Савісько.

Відвідувачка виставки Лариса Анісімова не пропускає жодної виставки Павла Солошенка: “Я знаю Павла не лише як художника, а і як людину. Намагаюся прийти подивитись на всі його виставки. Кожна його картина змушує замислитися про сенс життя, а зараз тим паче. Оскільки кожна хвилина важлива, наступної в нас може взагалі не бути”.

Переглянути картини можна буде протягом місяця.