На фінансування ремонту доріг місцевого значення на Черкащині уже виділено 171 мільйон гривень із запланованих в 391 мільйона. Станом на сьогодні укладено 27 договорів на ремонт на суму більш ніж 70 мільйонів гривень.
Про це під час засідання колегії повідомив заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв, повідомляє “Інфоміст”.
За його словами, оголошено тендери на ремонти всіх запланованих об’єктів. Загалом – 115 процедур на 370 мільйонів. Уже проведено 33 процедури на суму у 81 мільйон, укладено 27 договорів на 70 мільйонів.
Посадовець наголосив, що зволікання щодо передачі проектно-кошторисної документації або ж неточності у ПКД затягують проведення тендерних процедур. За його словами, в числі останніх ПКД подали Чорнобаївський, Звенигородський, Тальнівський, Монастирищенський райони.
Інформацією щодо зволікання обурився голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.
– Шановні голови районів, які надали ПКД останніми, можете своїй громаді дати інформацію, чому не ремонтуються дороги. У нас на рахунках зараз близько 170 млн грн, які можуть бути спрямовані на роботи. Крім того, Золотоноша, Сміла, Умань, Городищенський, Корсунський, Черкаський,Чигиринський – жодної копійки коштів не виділено на співфінансування ремонтів.