Сьогодні на сесію обласної ради, що продовжить пленарне засідання, зібрали надзвичайно велику кількість поліції. Кілька автобусів із правоохоронцями чергують біля будівлі обласної ради, кілька десятків поліцейських у повній амуніції знаходяться і в середині.

Нагадаємо, на попередньому засіданні 7 вересня зі скандалами і пристрастями обласні депутати провалили голосування за зміни до детального плану створення в області ОТГ, позбавивши цим розвитку 24 нових ОТГ та масштабування ще 4 уже існуючих громад.

Напевне, враховуючи емоційність проведення засідань облради, і зважаючи на вчорашні події під Верховною Радою, на Черкащині вирішили перестрахуватися. Бо деякі політичні сили, у зв’язку із стартом політичного сезону, можуть використати ситуацію для власного піару.

Нагадаємо, учора під приміщенням українського парламенту у Києві сутички почалися після того, як керівник штабу “Національного корпусу” Роман Чернишев переліз через огородження й почав роздавати листівки поліцейським. Щонайменше чотири людини постраждали.

Від ранку 20 вересня представники праворадикальних організацій мітингували під парламентом з вимогою надати українське громадянство іноземцям, які брали участь у збройному конфлікті на Донбасі й підтримати законопроект №3433 про захист іноземних добровольців.