До редакції “Вістей Черкащини“надійшло звернення із запитанням, чи мають батьки носити до школи овочі, аби, таким чином, зекономити на оплаті харчування дитини? Виявляється, що у деяких навчальних закладах Тальнівщини, здебільшого сільських, це ще практикують. Хоча, як повідомила нам Раїса Карман, начальник відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради, робити це заборонено.

– Не маємо права брати в заклад продукти харчування, які приносять батьки. Про це керівники шкіл попереджені, вони це знають. У нас були наради, ми це всім пояснили. Раніше так було, а з цього нового навчального року ми зупинили цей процес. Наприклад, якщо батьки приносили картоплю, то вона у загальний розрахунок коштів на харчування не йшла, звичайно, була менша вартість за харчування діткам.

Нині справа в тому, що нам заборонено брати продукти харчування невідповідного постачальника, несертифіковане і таке інше. Кожна мама може приготувати своїй дитині щось поїсти і дати із собою в школу, а по-іншому ніяк. Мають бути всі навчальні заклади в однакових умовах: якщо не можна, то, значить, не можна всім.

Тим паче, 1-4 класи у нас харчуються безкоштовно. До того ж, після останньої сесії ми обговорювали з депутатами те, чи має можливість громада взагалі безкоштовно харчувати всіх дітей, які навчаються у школі, – прокоментувала Раїса Карман.