8 червня у Тальнівській громаді вітали та нагороджували найталановитіших і найобдарованіших дітей. У святковій залі Центру культури та дозвілля зібрався увесь цвіт молоді Тальнівщини. Серед них переможці Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук разом з наставниками, переможці обласних та Всеукраїнських конкурсів, вихованці Тальнівського будинку дітей та юнацтва, Центру науково-технічної творчості разом з керівниками, тренери дитячо-­юнацької спортивної школи, батьки, гості. Розповідає видання “Вісті Черкащини“.

На святі були присутні також міський голова Василь Сідько, секретар міської ради Євгеній Безталанний. Депутатка Тальнівської міської ради Анна Новицька привітала учасників дійства та вручила книги і грошові нагороди від мецената Володимира Мовчана кращим із кращих – переможцям Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Таких цього року у Тальнівській громаді 22 та 2-і переможниці минулорічного конкурсу – Омельченко Ірина та Овчарук Вікторія. Нестеренко Аріана та Бабій Софія здобули 3-і місця у ІІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Призові місця у ІІ етапі цього конкурсу вибороли Бабій Софія, Нестеренко Аріана, Підгорна Марія, Стригун Анастасія, Солодюк Денис, Гоменюк Лілія, Задорожний Максим, Ільїнський Олександр, Музика Віталій, Наливайко Юлія, Вакуловська Вікторія, Гаргат Софія, Григоренко Уляна, Журба Юлія, Михайлова Дар’я, Пономаренко Ярослав, Руденко Марія, Толочко Дар’я, Черепенко Софія, Чилій Софія.

blank
– Рада бути сьогодні тут на цьому дійстві. Це дуже радісно, коли наші тальнівські дітки здобувають такі важливі результати і прославляють нашу Тальнівщину не тільки на область, а й на всю Україну. Бажаю вам не зупинятись. Ті досягнення, які ви здобули, дійсно свідчать про те, що ви готувалися, зібрали всю волю в кулак і показали свої знання. Бажаю так само впевнено і завзято крокувати життям, здобувати нові перемоги, тому що знання – це сила. Також не забувати плекати в собі добро, людяність, порядність, любов до рідного краю, – з такими словами звернулася Анна Новицька до переможців.

blank

Раїса Карман, очільниця відділу освіти Тальнівської міської ради, привітала дітей та їхніх наставників, вчителів:

– Шановні наші юні, талановиті, красиві і горді! Талант – від Бога, краса – від старань батьків, а гордість – від знань. В цьому залі знаходяться ті, які своїми цілеспрямованими знаннями, наполегливістю вважають себе гордими. З такими складно, але ви вказуєте іншим шлях. Сьогодні мені дуже приємно бачити, як яскраво засвітилися ті зірочки, які були постійними учасниками і переможцями, і до них долучилися маленькі, але такі талановиті, які себе розкрили в цьому році. Ви доклали немало зусиль, і завдяки вашим здобуткам про нас чують і знають. Бажаю вам ніколи не здаватися і завжди іти до перемоги. Дякую вчителям і наставникам. Дякую тим людям, яким не байдуже до освітянських здобутків, проблем дітей. Адже діти – наше майбутнє.

Після вручення грамот, дипломів, подяк та грошових сертифікатів обдарованим дітям відбулося нагородження вчителів, наставників, керівників гуртків, колективів та студій, а також тренерів ДЮСШ за високі досягнення в спорті.

blank

Святкового настрою задавали дійству учасники танцювальних колективів «Енергія», «Лавіта», вокального ансамблю «Дзвіночки», солістки Анна Чернега та Валерія Сапіга.