4 березня, на базі поліклінічного відділення Тальнівської багатопрофільної лікарні медичні працівники Тальнівщини мали змогу вакцинуватися від ковіду. Наша область одна з перших в Україні розпочала цей процес. В області було створено мобільну бригаду з медичних працівників, які пройшли необхідне навчання і, починаючи з обласного центру, проводять вакцинацію від ковіду. На сьогодні така бригада лише одна, створена вона на базі Звенигородського ЦПМСД. Пише видання “Вісті Черкащини“.

Вже о 9 ранку дана бригада прибула у Тальне. Зробити щеплення мали змогу медичні працівники первинної та вторинної ланок та екстреної допомоги.  Оскільки один флакон препарату Oxford/AstraZeneca (CoviShield), яким проводили щеплення, розрахований на 10 доз, тому кількість вакцинованих повинна бути кратна 10.

Ми запитали головного лікаря Тальнівської центральної багатопрофільної лікарні, скільки медиків сьогодні вакцинувалося та як вони почуваються?

–Так, сьогодні вакцинувалося 50 медичних працівників нашої громади. Всі, хто бажав, мав змогу отримати щеплення. Побічних дій воно не викликає. Всі вакциновані почуваються добре. Я сам не вакцинувався, бо в мене доволі високий рівень антитіл в крові. Якби не вистачало бажаючих, аби відкрити флакон, я б вакцинувався. Але прийшов 50-ий пацієнт і отримав щеплення. Тому я, як і більшість моїх колег, що, або перехворіли на ковід, або мають імунітет, дали можливість вакцинуватися тим, хто ще не хворів. Через 6 місяців матимемо можливість отримати щеплення і ми. А ці 50 осіб, які вакцинувалися сьогодні, отримають повторну дозу через 4 тижні. Я думаю, проблем зі щепленням у країні не буде. З часом вакцинуватися зможуть всі бажаючі. Записатися можна буде навіть через додаток «Дія», – сказав Олег Солодько.