На Уманщині іноземці на орендованому автомобілі втікали від поліції. В автівці виявили балаклаву та гранати з запалами.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП України в Черкаській області.

Напередодні уманчанин звернувся до поліції з заявою про те, що з його автомобіля викрадено номерний знак. За вказаним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України.

У ході відпрацювання поліцейські встановили автомобіль, на якому пересуваються особи, причетні до вчинення крадіжки.

blank

Уночі розшукуваний автомобіль поліцейські помітили на автодорозі Київ-Одеса. На вимогу зупинитись водій іномарки не відреагував та різко почав набирати швидкість. Поліцейські розпочали переслідування, проте зловмисникам вдалося відірватися та зникнути з поля зору правоохоронців.

Автомобіль правопорушників виявив інший екіпаж правоохоронців, який  продовжив переслідування. Зловмисників вдалося зупинити лише на території сусідньої області.

Як з’ясувалося, в іномарці, яку було орендовано, знаходилося двоє іноземців. Під час огляду автомобіля в  багажному відділенні поліцейські виявили дві гранати  Ф-1 та два запали до них, балаклаву, пластикові хомути та дві пари мотоциклетних рукавичок. Крім того, затримані в подальшому показали місце, де знаходяться викрадені в уманчанина номера до автомобіля, які вони викинули під час переслідування.

Речові докази вилучено. Відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.