Кінець вересня обернувся трагедією для Єрківської громади. На місцевому гранкар’єрі за нез’ясованих обставин загинув сторож.

— Загиблого звуть Віталій Воскреса, — розповідає селищний голова Леонід Польовий. — Йому десь 54 роки. За попередньою версією — він нібито впав з обриву. Працював на кар’єрі охоронцем. Раніше (до банкрутства підприємства) робив там же на екскаваторі. Наш дільничний поліцейський, що був на місці події, каже, що у Віталія розбиті об каміння голова й ноги. Одна нога зламана. Очевидно нещасний випадок. А як трапився — хтозна.

До слова, Єрківський гранкар’єр уже тривалий час не функціонує. Підприємство має велику заборгованість по зарплаті та енергоносіях. Через борги штат майже повністю розпустили. Працює лише керівництво та охоронці. Оскільки з підземних джерел підіймається вода, сам кар’єр поволі затоплює. Цього літа місцеві дітлахи там відкрили купальний сезон. Однак люди сподіваються, що воду відкачають, борги погасять і кар’єр знову запрацює. Адже це робочі місця та податки, що йтимуть до бюджету громади. Знавці переконують, буцімто місцевий граніт, щебінь — високої якості. Могли б стати в нагоді при ремонті доріг та на будівництві.

Тетяна ІВАШКЕВИЧ, “Вісті Черкащини”.