5 лютого Володимир Зеленський побував з робочою поїздкою на Черкащині. Обласний Конгрес місцевих та регіональних влад відбувся за участі першого віце-прем’єр-міністра України Юлії Свириденко, міністра аграрної політики Миколи Сольського та очільника Черкаської ОВА Ігоря Табурця. На ньому був присутній депутат Черкаської обласної ради Ігор Новицький, інформує видання “Вісті Черкащини”.

На заході обговорили питання економічного розвитку й підготовки фахівців робітничих професій, а також забезпечення підприємств під час війни. Зеленський відзначив важливість обговорення проблем бізнесу.

На Конгресі виступив депутат обласної ради Ігор Новицький. Про це він розповів виданню:

–Мав нагоду подякувати уряду за державну програму «Доступні кредити 5-7-9». З цього ж приводу звернувся із питанням щодо компенсації банками ставок за програмами кредитування. Коли платіж затримується, то банк перевиставляє фермерам ставку за відсотками або тимчасово заморожує дію програми. Звісно, іноді для багатьох аграріїв це стає неприємним «сюрпризом», адже вони не закладають таких платежів. Тому, я вважаю, потрібно розробити узгоджений алгоритм дій, щоб усі фермери розуміли, як планувати свою роботу.

На Конгресі Ігор Валерійович від імені всіх аграріїв озвучив прохання щодо збільшення лімітів за оборотними коштами на сільське господарство до 150 млн, включаючи й тваринництво, бо наразі ця галузь не вписана до програми з переробки, але за фактом є нею! Ігор Новицький переконаний, що представники влади різного рівня невеликих аграріїв почули.

Наприкінці плідної розмови Президент подякував представникам бізнесу, які навіть в умовах воєнного стану підтримують економіку, сплачують податки і наповнюють бюджет України.

Наталія Головецька