Те, що чиновники черкаської мерії одержують зарплати з великими преміями нікого вже не здивуєш, проте цікавим є те, а за яку таку роботу можна отримувати гроші в 40-50 тис. грн на місяць. Цю просту арифметику на прикладі одного чиновника дослідив на своїй сторінці у Фейсбук черкаський журналіст Сергій Кузляєв.

Юрій Гончар – нині директор департаменту управління справами МВК. Зять колишнього директора цього ж департаменту Володимира Шабанова.

У період з 20 лютого по 1 листопада 2019 року отримав – 416 тис. грн. У місяць в середньому – 50 тис. грн бюджетних коштів.

Що зробив пан Гончар, як директор департаменту за 8 місяців?

Проводив особисто організацію виконання 5 рішень, а саме: про преміювання міського голови Бондаренка (2 рішення), про затвердження Скорика заступником міського голови, про розгляд петиції про звільнення Ботнара, про громадських інспекторів. Це по 0,8 рішень в місяць.

Директору департаменту подано 148 листів від громадян (по 18 листів на місяць)

Особисто розглянув за 8 місяців 5 звернень депутатів.

За цей же період підписав 134 накази (по 16 наказів у місяць), 5 проектів рішень виконкому (по 0,5 в місяць), 26 проектів розпоряджень міського голови (по 3 в місяць)

Провів три прийоми громадян, на яких було прийнято 4 особи.

У сухому залишку маємо за місяць роботи: підготовлено 0,8 рішень міської ради, розглянуто 18 листів, підписано 16 наказів, завізовано 0,5 проектів рішень виконкому та 3 проекти розпоряджень міського голови.

«Нагадую, що в місяць Гончар отримував в середньому 50 тис. грн. Як вам такий розклад від команди мера Черкас Анатолія Бондаренка?» – вже навіть не іронізує журналіст.