Іван Шелудько – цьогорічний випускник Золотоніської спеціалізованої школи №1, який за підсумками ЗНО з трьох навчальних предметів у загальному набрав 581,5 бали: 191 – з математики, 195 – з української мови та літератури, 195,5 – з географії. Ці бали рівноцінні найвищій шкільній оцінці – 12. Пише видання zoloto.city.

– Для мене такий результат не був неочікуваним, – охоче ділиться хлопець. – З математики та української мови чудову базу мені дали репетитори, а до географії готувався самотужки. Мені дуже подобаються точні науки і географія. Маю намір вступати до Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, але ще не визначився з напрямком. Можливо, це буде економічна географія.

– До своєї мети Іван ішов цілеспрямовано і впевнено, – додає класний керівник Людмила Люта. – Він – активний учасник і переможець предметних олімпіад з математики та економіки не тільки на міському, а й обласному рівні.

За високі досягнення у навчанні Іван Шелудько отримав «срібну» медаль. Перешкодою для «золотої» стала семестрова дев’ятка у 10 класі.

Готуючись до навчання у вищому учбовому закладі, юнак літо не марнує, а намагається заробити гроші. Він працює підсобником на масштабному будівництві у Золотоноші на вулиці Богунського. Як пояснив, часу тепер вдосталь. До того ж, хоче стати фінансово незалежним.

– Тягати відра з цементним розчином та цеглу мені неважко. До фізичних навантажень привчив батько, – розповідає далі. – Він займається спортом і мене до нього залучив. Я весь час ходив у спортзал. Куди важче боротися із спекою.

Батько Івана – Владислав – теж спеціаліст у галузі будівництва, мама Лариса – продавець. 8-річна сестричка робить ще тільки перші кроки у пізнанні світу наук.

Ваня жалкує, що через карантин зірвалася омріяна подорож разом з однокласниками до Італії, куди хотіли поїхати замість випускного. Вже й гроші почали збирати. Та пандемія коронавірусу внесла свої корективи.

1 серпня Іван зареєструвавсь в електронному кабінету вступника-2020. А 13 серпня подасть документи до омріяного вишу.