Народний депутат України від Уманського виборчого округу Антон Яценко дякує очільнику обласного відділення Асоціації міст України, міському голові Черкас Анатолію Бондаренку, який вважає, що цьогорічне паломництво хасидів треба заборонити.

“Боремось разом! Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко долучився до боротьби щодо заборони приїзду паломників-хасидів до Умані в цьому році. Вдячний йому за підтримку моєї позиції та всіх уманчан у цей нелегкий час.

Своїми вчинками Анатолій Бондаренко вкотре доводить, що він не тільки сильна людина, а й сильний мер! У свій час, через карантин, він не дав поставити на коліна Черкаси та усіх жителів міста.

Тому, спільними зусиллями будемо робити все можливе, щоб захистити Умань та зберегти здоров`я уманчан! Треба не допустити масового приїзду паломників-хасидів до Умані!” – написав нардеп на Фейсбуці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Умані скликає людей на віче через хасидів

Окремо Антон Яценко просить центральну владу дослухатися до уманчан та черкащан,які просять не допустити паломництва та дякує за позицію голові Черкаської ОДА Роману Боднару.

“Неодноразово звертався до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, голови Черкаської обласної державної адміністрації Романа Боднаря щодо заборони приїзду паломників-хасидів для святкування Рош-га-Шана в Умані.

На жаль, Уряд не дослухався до моєї спільної з уманчанами позиції та надав дозвіл паломникам-хасидам святкувати Рош-га-Шана у традиційному форматі.

Радий, що Роман Бондар зайняв принципову позицію і став на сторону людей. Це правильно!

Відмічу, що найбільша кількість паломників прибуває до Умані із держави Ізраїль та зі Сполучених Штатів Америки, які є в «червоній зоні» епідемічної ситуації. Тому цілком можливий повторний спалах коронавірусної інфекції, яка становить серйозну загрозу для здоров’я людей.

Буду і надалі наполягати на своїй позиції та відстоювати інтереси уманчан!” – зазначив нардеп.