Народний депутат ВР VIII скликання Дмитро Лінько „пішов в народ“ по натхнення. Саме так напівжартома він позиціонував свою нещодавню роботу в Черкаському регіоні. Народний обранець минулого тижня спілкувався з мешканцями Канева та Золотоноші. Заради того, щоб почути максимально критичні думки, слушні поради від виборців та дізнатись, що простим людям сьогодні болить найбільше, він разом із колегою, який нині балотується до ВР по 197 округу Олександром Корнієнком, пішли у саму гущу — на місцеві велелюдні ринки.

blank

— Ринок — дійсно індикатор народної думки. Про владу, про її дії, про непросте життя… Саме тут можна почути, як на мене, найважливіші речі, які мають стати дороговказом для політиків. Саме тому Радикальна партія та її лідер Олег Ляшко і будують свою політику у тісному спілкуванні з простими людьми, — підкреслив Дмитро Лінько на початку „занурення“ у бурхливе людське море на центральному ринку Канева.

Втім, ринок у Каневі живе своїм звичним життям і, здається, не помічає появи заїзждших політиків. Проте, щойно ті заводять розмову, активно до неї долучаються. Принаймні, байдужих не було.

Продавчиня Тетяна Цимбал пропонує пупирчасті огірочки з власного городу. Щойно дізнається, хто вирішив поласувати її доморощеною продукцією, одразу влучно характеризує політичну силу, до якої належать її не очікувані співрозмовники.

— Для людей ваша партія. Тому й народна! Не для олігархів, однозначно, — щиро робить висновок вона.

— Не має ціни на молоко, яка б відповідала усім витратам, які йдуть на утримання ВРХ в домоволодіннях на селі, — бідкається продавчиня Аліна, яка мешкає поряд з Золотоношею та утримує у домогосподарстві п’ять корів.

blank

Дмитро Лінько пояснює трудівниці, що якраз РПЛ бореться за врегулювання цього питання. Це те, що її лідер Олег Ляшко називає „повернути корову на село“. Як допомогти українським фермерам та селянам?

— Ми пропонуємо їм дотацію мінімум по 5 тис. грн. на одну корову. Адже сьогодні кількість ВРХ є меншою, ніж після німецької окупації під час Другої світової війни. Ми пропонуємо державне врегулювання цін на молочну сировину, яке б стимулювало селянина утримувати корів у домоволодіннях. Пропонуємо створити реальний кадастр земель та вивести деякі з них із тіні. Оформлення паїв у спадщину без грошей, — окреслює кроки РПЛ депутат. — Натомість влада не бачить перспектив у розвитку села. Її наміри — віддати все на відкуп великим латифундистам, а українських селян перетворити на батраків.

blank

До відвертої розмови по ходу долучається Ольга Миколаївна та починає розмірковувати про реалії внутрішньої та зовнішньої політики очими пересічних громадян.

— Вони, що думають, ми дурні, куди вони хочуть нас запхати оце?! До Росії ? Так не вийде ! Ми усі не дозволимо, так їм і передайте! — звернулась вона до народного обранця.

blank

Наразі Дмитро Лінько переводить розмову з глобальних питань до тих, які дійсно „ближче до тіла“ кожній людині від сохи, нагадуючи про той реванш антинародних сил, який можливий 21 липня після чергових виборів до ВР.

— РПЛ — в опозиції і до Порошенка, і до нинішньої влади. І будемо так чинити, допоки вони не зважать на реальну волю народу, — акцентував народний обранець. — Ми разом з вами маємо не допустити справжньої катастрофи для України, якщо олігархія візьметься за продаж останнього скарбу, що залишився, — української землі. Тут, на ринку, ми спілкуємось з людьми, які знають, що таке земля-годувальниця. 21 липня будуть не просто вибори до парламенту — це буде фактичний бій за землю. Тому що після виборів нова влада буде пробувати продати українську землю, запровадивши та відкривши ринок землі в угоду домовленостям з МВФ. Нова влада вже домовилась про це з МВФ за 1,5 млрд. грн. А ще є наміри скасувати мораторій на вивезення лісу, перетворити Україну на сировинний придаток інших заможних країн. Виходить, що курс нової влади нічим не відрізняється від того, який сповідувала попередня. Але РПЛ не дасть це зробити в новому парламенті!

blank

Під час спілкування мимохідь торкнулись питання соціології, яка начебто не дає шансів для РПЛ для входження у парламент. У Дмитра Лінька, як, власне, і у лідера Радикальної партії Олега Ляшка, на це своя думка. Мовляв, сьогодні тільки лінивий не проводить якихось соціологічних досліджень. Їх море силенне!

— Сьогоднішня соціологія — то суцільні маніпуляції свідомістю виборців. Для нас справжня соціологія — у спілкуванні з людьми. І ми бачимо, що люди прихильно ставляться до ідей РПЛ та бачать Олега Ляшка спікером парламенту. Ми неодноразово чули від людей такий запит. Бо люди бажають бачити дисциплінований та дієвий парламент, роботу якого якнайкраще може організувати наш саме лідер.

Поліна Котова