Політична партія «Наш край» вимагає звільнення керівництва «Нафтогазу». До такої публічної вимоги призвело те, що НАК «Нафтогаз» збирається придбати для своїх працівників планшети вартістю 41 тис. грн.

Про позицію партії переповідає керівник Черкаської обласної організації політичної партії «Наш край» Анатолій Нужний. Він зазначає, що в той час, коли мільйони українських родин вимушені оформлювати субсидію на сплату рахунків за газ — чиновники з багатотисячними зарплатами та преміями купують непотрібні їм гаджети за бюджетні кошти. Йдеться про Apple iPaD Pro в кількості 35 штук і вартістю на 1,432 млн. грн. Саме такі данні розміщенні в системі публічних закупівель Prozorro.

– Більше того, у багатьох людей, в тому числі і в черкащан, під будь-яким приводом забирають субсидії. Дуже багато таких історій люди розповідають на акціях «Нашого краю» по збору підписів проти підвищення ціни на газ.  Просто в голові не вкладається – населення немає змоги оплачувати платіжки, а «Нафтогаз» збирається витратити колосальні кошти на гаджети. Мовчу вже по те, що в школах подібної техніки взагалі немає і діти працюють за старенькими комп’ютерами, натомість чиновники із багатотисячними окладами та преміями купляють дорогущі планшети. Вартість одного 41 тис. грн. Це верх цинізму, – каже Анатолій Нужний.

У політичній партії проаналізували, що середня зарплатня працівника київського офісу «Нафтогазу» — від 50 тис. грн. До цієї суми варто додати ще й чималі премії. Зарплата ж топ-менеджменту державної компанії – у рази більша. А минулоріч керівництво «Нафтогазу» взагалі зверталося з вимогою підняти середню зарплатню до 156 тис. грн. на місяць.

Тому «Наш край» закликає газового монополіста витрачати прибутки компанії на розвиток видобутку українського газу, щоб зменшити ціну для пересічних українців, а не витрачати шалені гроші на непотрібні електронні іграшки.

Окрім того, «Наш край» ініціює відставку голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва. У політичній силі вважають, що він здійснює антинародне керування державною компанією.

Нагадаємо, на Черкащині триває всеукраїнська акція «Нашого краю» по збору підписів проти підвищення ціни на газ. Також кожен може підтримати ініціативу і через “гарячу” лінію партії – 0 800 21 800 4.