Черкаська область оговтується після впливу потужного циклону, внаслідок якого за одну добу випала місячна норма опадів. Сильні снігопади та хуртовини спричинили масові затори на усіх автодорогах. Станом на 26 грудня найскладніша ситуація склалася у Чорнобаївському районі. Про це інформує речник УДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

Другу добу дорожні та рятувальні служби області працюють у посиленому режимі.   На дорогах вдалось ліквідувати 72 затори з яких звільнені 508 автомобілів. Кількість врятованих людей перевищила 1000 осіб.

Наразі, найбільш складною залишається ситуація у Чорнобаївському районі де на автодорозі Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя, між селами Придніпровське та Першотравневе, від учорашнього вечора утворився затор в якому опинилися 120 автомобілів.

На місці затору всю ніч працюють 6 одиниць техніки автодору та рятувальники з Чорнобаївської пожежно-рятувальної частини. З техніки яку до місця події було перекинуто вночі з найближчих районів області та міста Черкаси це 4 рятувальних автомобілі підвищеної прохідності, важка інженерна техніка найближчої військової частини ЗСУ та БТР Нацполіції створено два мобільних рятувальних загони.

Станом на 9:00 26 грудня зі снігового полону тут звільнено 66 транспортних засобів. Для надання допомоги та обігріву людей на місці проведення рятувальних робіт встановлено мобільний пункт обігріву.

Ще одна проблемна ділянка, знаходиться на цій же трасі ближче до кордону з Полтавською областю. Тут у сніговому полоні знаходяться 8 легкових автомобілів.