У неділю, 24 травня, в мікрорайоні Митниця трапився жахливий інцидент – чотирирічний хлопчик під час прогулянки впав у водопровідний колодязь. Працівники КП «Черкасиводоканал» провели власне розслідуванні щодо того, кому належить колодязь і чому він не був облаштований належним чином.

Історія колодязя розпочалася ще у 2004 році, коли будівельна компанія отримала дозвіл у міської ради на будівництво житлового комплексу. Для власних будівельних потреб організація збудувала тимчасовий водопровід, оглядовий колодязь та встановила лічильник.

Після завершення будівництва житлові будинки були підключені до централізованої мережі водопостачання та водовідведення відповідно до чинного законодавства, а тимчасовий водопровід разом із колодязем будівельники були зобов’язані демонтувати. Натомість біля будівельного майданчика вони залишили купу сміття, якою й присипали колодязь.

Кілька років тому невеличке сміттєзвалище прибрали, а на його місці планували збудувати спортивний майданчик.

Під час прибирання непотребу тимчасовий оглядовий колодязь не було виявлено, оскільки він був накритий фанерою та невеликим шаром ґрунту. З роками фанера прогнила. В результаті маленький хлопчик під час прогулянки провалився у «невидимий» колодязь.

Недбальство будівельників ледь не призвело до трагедії.

Закликаємо кожного – не будьте байдужими. Якщо бачите відкритий оглядовий колодязь повідомте диспетчерську службу міської ради за телефоном 1505, або центральну диспетчерську службу КП «Черкасиводоканал» 37-35-33.