Бути вакцинованим або мати при собі свіжий ПЛР-тест необов’язково, а от пройти медогляд має кожен. Такі умови заселення у гуртожитках черкаських училищ, розповів Суспільному директор одного із них Сергій Воронов.

Медична сестра Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій Віра Цись розповіла, що кожного студента перед поселенням очікує огляд та перевірка температури: “Оскільки ми користуємося безконтактними термометрами, то якщо показує високу температуру – ми переміряємо звичайним градусником, а вже потім вирішуємо. Але такого ще не було у нас”.

Дмитро Черненко пройшов медогляд та заселився у кімнату. Хлопець приїхав на навчання з села Княжа, навчатиметься на зварювальника.

Із села Вітове до Черкас приїхала Вікторія Кандяк, вона навчатиметься рік на майстра ресторанного обслуговування. За словами дівчини, гуртожиток – чудова можливість відчути студентське життя.

Директор навчального закладу Олександр Саюн зазначив, що студентів заселяють у гуртожиток з урахуванням усіх карантинних обмежень: “Кількість студентів першого курсу, які захотіли заселитися у гуртожиток нашого навчального закладу, — 150. Це на 10% більше ніж минулого навчального року. Оскільки наш гуртожиток розрахований на 320 місць, всі ті охочі, які виявили бажання поселитися в гуртожиток нашого закладу, таку можливість мали”.

250 студентів заселилося у гуртожитки Черкаського вищого професійного училища — зазначив його директор Сергій Воронов.

“Перед першим вересня студенти йшли до нашої медичної сестри, яка оглядала їх, вона передивлялась календар щеплень. Тобто це обов’язкові щеплення, які мають бути, ніяких додаткових умов через коронавірус на сьогодні немає”.

За словами Воронова для студентів, які матимуть симптоми хвороби,в установі є дві кімнати для ізоляції.