Черкаською місцевою прокуратура повідомляє, що завершено досудове розслідування  вчинення правочинів з використанням підроблених документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло велику шкоду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор одного товариства з корисливих мотивів, протиправно заволодів майном Українського товариства охорони природи, шляхом вчинення ряду правочинів з використанням підроблених документів, що заподіяло велику шкоду громадській організації, а саме незаконно переоформив майновий комплекс «Будинок природи» в місті Черкаси, що належить на праві колективної власності товариству.

За результатами проведення судово-економічної експертизи сума розміру заподіяної шкоди складає понад 10 мільйонів гривень, що більш ніж в 15 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, чим завдано зазначеній організації  великої шкоди.

На даний час процесуальним керівником погоджено обвинувальний акт та направлено до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.