Колишній голова Черкаської ОДА часів Януковича Сергій Тулуб, який кілька років перебував в розшуку, став автором статті в національній газеті «Голос України», яка фінансується  за кошти державного бюджету. Для аналізу енергетичної кризи в Україні йому віддали цілу шпальту, повідомляє ВІККА.

Сергій Тулуб спробував проаналізувати ситуацію в енергетичній сфері України. Він не критикує нинішню владу, але наголошує на необхідності проведення аудиту і… кадрових змін у енергетичній галузі. Одіозний чиновник часів президенства Януковича радить нинішньому президенту України Володимиру Зеленському звернути увагу на енергетичну галузь.

blank

Нині перебування Сергія Тулуба невідоме. За одними даними він в Україні, за іншими – за кордоном. Кримінальні справи щодо нього закриті, його знято з розшуку. Тому ніщо не заважає Сергію Тулубу повернутися в Україну і навіть зайняти пост в Кабінеті Міністрів.

Вже мало хто згадує його діяльність напередодні Революції Гідності, коли за наказом голови ОДА жорстко розганялись мітинги опозиції, зокрема Мовний майдан 2012 року. Ще страшніші речі з благословіння тулуба відбувались у розпал революції, коли “запрошений ним” луганський громив місто, до втрати свідомості забивав перехожих і десятками пакував їх у воронки. Зрештою, за всі ці звірства так ніхто і не був покараний…

Як повідомляє «Прочерк», 24 лютого 2014 року колишньому голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу було оголошено про підозри за 3 “кримінальними” статтями: за частиною 1 статті 172 ККУ (грубе порушення законодавства про працю), частиною 2 статті 191 (незаконне одержання матеріальних благ або вигід майнового характеру у значному розмірі за виконання чи невиконання будь-яких дій з використанням службового становища), частиною 1 статті 364 (зловживання владою).

Наступного дня, 25 лютого, слідчим суддею задоволено клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного Сергія Тулуба.

У квітні 2014 та в листопаді 2016 року прокурорами були внесені постанови про закриття кримінальних проваджень по діяннях Тулуба: зокрема, щодо зловживання владою та замаху на привласнення 600 тис. грн. бюджетних коштів.

Своє продовження в матеріалах досудового слідства отримала лише історія з використанням службового транспорту, та й вона, схоже, близька до свого фіналу. У міжнародному розшуку екс-губернатор пофігурував лише кілька місяців, уже 6 травня 2014 року Тулуб був “знятий” звідти.