Українська художниця Тетяна Черевань показала картини із оголеними жінками в квітах у Галереї народного мистецтва в Черкасах. Виставку назвала “CONDITIONS. Наодинці з почуттями”, пише “Gazeta.ua”.

“Зазвичай мені позують моделі, але в кінці результат зовсім не схожий на запланований, в процесі люблю щось змінювати, – розповідає Gazeta.ua Тетяна Черевань. – Одну картину я писала із себе та подруги, але вийшли зовсім не схожі, люди не впізнають. Усі ідеї з’являються спонтанно. Якось почала малювати закохану пару. Потім в театрі на виставі за поемою Лесі Українки “Віла-посестра” зрозуміла, що герої тієї картини дуже схожі на героїв з віршу. Після того намагалася якнайглибше передати емоції поеми. Театр спрямував, куди маю рухатися”.

Мисткиня вважає, що сучасне мистецтво на високому рівні, й це змушує вдосконалюватися.

blank

Українська художниця Тетяна Черевань показала картини із оголеними жінками в квітах

“На сьогодні митці створюють цікаві неординарні твори, використовують унікальні техніки, не бояться експериментувати. Це дуже цінується. Я часто слідкую за новинками в соцмережах, аналізую стилі митців. Особливо люблю американську художницю Сої Мілк(малює переважно портрети жінок в незвичайних еротичних образах – Gazeta.ua)”, – каже Тетяна.

На відкриття виставки прийшло більше сотні людей, які розглядали картини та фотографувалися. Художниця пригощала відвідувачів вином та смаколиками.

“Я під сильним враженням. Роботи надихають, вони сповнені таємничою енергією. Зовсім не бентежить, те що герої на картинах зображені оголеними. Люди завжди захоплювалися гарними тілами, і це нормально. Я хотіла б стати моделлю для таких картин”, – говорить відвідувачка Лариса Городянко.

Також художниця привезла сувеніри із принтом власних робіт: листівки, альбоми, футболки та чохли для телефонів. Говорить, що самі картини купують рідко, а таке – охоче розбирають.

Тетяна Черевань багато подорожує, паралельно створюючи нові полотна. Часто її запрошують на виставки в країни Європи.

Черкаський художник Максим Гладько зробив ювілейну виставку до 50-річчя. Це вже п’ята виставка, на якій представили 31 роботу, створені за період з 2006-го по 2012-ий роки. Всього у доробку – близько 400 картин.

Автор: Анна Орел