Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом вбивства депутата Черкаської обласної ради Сергія Гури, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених п. 3  ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, інформує прес-служба прокуратури.

Здійснення досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Слідством установлено, що 24.05.2018, близько 18 години, в приміщенні однієї з громадських організацій, розташованому по вулиці Хрещатик у м. Черкаси, між депутатом Черкаської обласної ради Сергієм Гурою та 48-річним місцевим жителем, який був його знайомим, відбувся конфлікт, у ході якого останній здійснив декілька пострілів у потерпілого та у подальшому забарикадувався в цьому приміщенні. Депутат від вогнепальних поранень загинув.

На місце події виїхали слідчо-оперативні групи Черкаського відділу поліції та Головного управління Національної поліції в Черкаській області, експертно-криміналістична лабораторія НДЕКЦ, судово-медичний експерт, співробітники ВТС та батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Черкаській області, керівництво правоохоронних органів.

Співробітниками батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Черкаській області проведено штурм указаного вище приміщення, під час якого зловмисника затримано та доставлено до КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Черкаської міської ради з тілесними ушкодженнями.

У ході огляду місця події в приміщенні громадської організації правоохоронцями виявлено тіло потерпілого. Крім того, на місці події вилучено зброю та боєприпаси.

З метою швидкого, повного та неупередженого проведення досудового розслідування, виявлення й вилучення доказів, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, прокурорами-процесуальними керівниками забезпечено проведення першочергових (невідкладних) слідчих дій та надано низку вказівок, спрямованих на встановлення фактичних обставин події.

Наразі слідство триває, чоловіка, з яким у потерпілого відбувся конфлікт, затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених п. 3 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України.

На цей час слідством вживаються заходи щодо дослідження всіх обставин вчинення злочинів та притягнення винної особи до відповідальності.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження взято на контроль керівництвом прокуратури Черкаської області.

Довідково: за вчинене зловмиснику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.