Для підвищення рівня конкурентоспроможності, клієнти служби зайнятості з обмеженими фізичними можливостями отримують  адресну допомогу та комплексні послуги, цим самим отримуючи підтримку на кожному етапі пошуку роботи.

Так, днями в Уманській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості відбувся захід для 21 особи з інвалідністю за участю начальника відділу обслуговування громадян № 2  Управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Вікторії Карпенко. Вона поінформувала присутніх про зміни в пенсійному законодавстві та розповіла про послугу «Електронний пенсійний кабінет», завдяки якій можна дізнатися про свій страховий стаж, а також перевірити пенсійні нарахування, зокрема отримати інформацію про розміри внесків роботодавця.

У свою чергу фахівець з профорієнтації районної філії Олена Мартинюк зазначила, що: «Окрім пошуку роботи, людям з інвалідністю також  пропонують послуги з професійного навчання. А у випадку, якщо особа ще не визначилася щодо майбутньої професії, або бажає взагалі змінити сферу діяльності, є можливість пройти спеціальні профорієнтаційні тести та отримати фахову допомогу щодо визначення професійного спрямування».

Під час заходу було розглянуто багато інших питань. Значна кількість учасників виявили бажання отримати індивідуальні консультації у спеціалістів.

Фахівці Уманської районної філії спільно з соціальними партнерами і надалі докладатимуть максимум зусиль, щоб допомогти у працевлаштуванні людям з особливими потребами та не залишити їх наодинці зі своїми проблемами.

Уманська районна філія Черкаського ОЦЗ