Легендарний український баскетболіст Олександр Волков під час виступу на онлайн-курсах ФБУ поділився своїм баченням подальшої кар’єри вихованця «Черкаських Мавп» Святослава Михайлюка, пише “Черкаський спорт” з посиланням на ФБУ.

На думку екс-гравця NBA у Свята є усі шанси надовго залишитися на провідних ролях у головній лізі Світу.

“Коли ще у 2013 році я побачив Михайлюка на чемпіонаті Європи U-16, який проходив у Києві, зрозумів, що у хлопця велике майбутнє. Йому було важко у Канзасі перші два роки і було видно, що він не може бути самим собою. Тренер і гравці не давали йому розкритися, але на третій рік він адаптувався, а вже на четвертий рік був схожий самий на себе.

Спочатку здавалося, що йому не пощастило, що його обміняли з Лейкерс до Детройта, але ситуація склалася так, що він став основним гравцем. Думаю, вже наступного року клуб робитиме на нього ставку. У нього є всі можливості грати в НБА довго та успішно. Я знаю, що він серйозний хлопець, добре тренується, не має шкідливих звичок. У нього є бажання та мотивація йти далі й далі.

Сподіваюсь, що ми зможемо потрапити на наступний чемпіонат Європи і зібрати усих найсильніших гравців, включаючи Михайлюка, та боротися за більш серйозні позиції у європейському, а надалі й світовому баскетболі”.