Нова українська школа (НУШ) вимагає абсолютно нових підходів до навчання та виховання дітей. Одним із  основних пріоритетів у навчанні дітей є вивчення іноземних мов. 2018 рік був оголошений роком вивчення німецької мови. Канівська загальноосвітня школа № 1 ім. Т.Г.Шевченка брала участь у пілотному проекті Нового Стандарту початкової освіти з німецької мови. Вчитель німецької мови з Канева О.Сагайдак – єдина на всю Черкащину – мала можливість пройти навчання в інституті ім. Гете (німецькій громадській організації, метою якої є популяризація німецької мови за кордоном) та здобула знання щодо роботи в умовах НУШ- вивчення іноземних мов з 1-го класу.

19 червня ц.р. в Міністерстві освіти та науки України пройшла презентація результатів пілотування Нового Стандарту початкової освіти з іноземних мов. З вітальним словом до присутніх звернулися міністр освіти та науки України Лілія Гриневич, заступник міністра Павло Хобзей.  Також у роботі брали участь: аташе з питань культури посольства Великої Британії в Україні Саймон Вільямс; заступник директора Гете інститут в Україні Сюзанна Бекер; радник з питань культури та співробітництва, директор Французького Інституту в Україні Анн Дюрефле.

Представниками пілотного проекту з вивчення німецької мови з першого класу від Черкаської області були заступник директора Канівської ЗОШ № 1 О.Савченко та вчителька німецької мови О.Сагайдак.

– На досягнутому ніхто не збирається зупинятися, тому попереду ще дуже багато роботи. Так, 2019 рік проголошено роком вивчення французької мови, а 2020-й – було запропоновано оголосити роком іноземних мов, – інформує заступник директора Канівської ЗОШ № 1 Оксана Савченко.