У Борисполі приземлився літак, який доставив в Україну вакцину від коронавірусу. Про це повідомив на своїй сторінці  у “Фейсбук” міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. 

“Вантажний літак з вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield) приземлився в Україні. Першу партію в пів мільйона доз отримано. Зараз терміново розмитнюємо вантаж і вакцина відразу поїде в регіони, аби ми почали робити щеплення згідно з першим етапом вакцинації”, – написав Степанов.

Додамо, що як повідомлялось раніше в МОЗ, ця вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила ВООЗ, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський союз й Індія. Вакцина, Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Відповідно, вакцина Covishield, яка сьогодні прибуває до України, офіційно зареєстрована. Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) і NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).