Кадетські класи в освітньому закладі діють із 2004 року для національно-патріотичного виховання дітей, ̶ говорить директорка закладу Ірина Топчій. Першокласникам вручають іменні відзнаки кадетів. 30 учнів складають присягу. Серед тих, кого прийняли в лави кадетів ̶ семирічний Андрій Олєйніков, пише “Суспільне”.

Андрій Олєйніков: “Кадет у перекладі означає – маленький капітан. Кадети повинні бути сильними, хоробрими, красивими та слухняними”.

Зі слів батьків Андрія, віддати дитину до такого класу було спільним рішення родини.

Світлана Козинець, мама: “Ми запитували думку самого Андрія, ми показували йому ти кадетів, які вже навчаються в гімназії. Йому дуже подобалося, що вони будуть відрізнятися від інших учнів, що вони будуть майбутніми офіцерами”.

Анатолій Олєйніков, тато: “Ця дисципліна – це повага до старших, це “маленька армія”.

Вікторія Клименко – мама іншого кадета, Григорія Клименка. Говорить, обрали для сина такий клас, аби він ріс відповідальним.

Вікторія Клименко: “Кадетський клас формує дисципліну в хлопчика, а це дуже важливо в житті. Вони відрізняються поставою, поведінкою”.

Григорій Клименко, кадет: “Кадет повинен бути у формі, бути уважним, слухатися й поважати вчительку”.

Паняночки гімназії привітали кадетів та вручили їм подарунки.

Катерина Попова, першокласниця-панянка: “Вони нам дуже подобаються, бо вони дуже гарні й не ображають дівчат. Панянки мають бути стрункими й красивими, а кадети мають захищати нашу державу і планету”.

Кадети, окрім звичної шкільної програми, освоюють ще й єдиноборства – хортинг чи рукопашний бій. Спеціальну форму мають одягати щодня, розповідає директорка закладу Ірина Топчій: “Наші кадетські класи працюють за програмою патріотичного виховання й ми готуємо дітей до того, щоб вони стали справжніми патріотами України, справжніми громадянами із активною позицією. Це не значить, що вони всі стануть військовими. Але останнім часом професія військового набуває популярності. І в нас серед кадетів є юнаки й дівчата, які вже точно в майбутньому будуть військовими”.