На Соборній площі триває мітинг “Національного корпусу”, представники якого перед цим побилися із поліцейськими після виступу Порошенка, пише “Zmi.ck.ua”.

Нагадаємо, бійці активісти розбили обличчя начальнику Національної поліції області Валерію Лютому. Сутички з поліцейскьмии виникли через те, що представників “Нацкорпусу” не пропустили на сцену до Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Нацкорпус” влаштував криваву бійку з поліцією у центрі Черкас. Поліція застосувала сльозогінний газ (Відео)

Як стверджують активісти, увесь день сьогодні, 9 березня, вони намагалися зловити Президента у Києві та Черкасах, хоча планували провести цей день із рідними загиблого бійця Юрія Луговського  (позивний Баррет). Сьогодні річниця його загибелі.

blank

Учасники акції увімкнули ліхтарики і вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

“Поки люди гинуть на фронті, вони крадуть. Ми хотіли запитати у Порошенка, коли ж він відрубить руки Свинарчуку, як обіцяв”, – зазначили активісти.

Між тим на сутички в Черкасах, де постраждало 15 поліцейських, відреагував міністр МВС Арсен Аваков. Він заявив, що не зважаючи на справедливу причину гніву, агресивіні активісти переступили межу, бо вони домагались вже не справедливості, а сутичок, тож їх будуть карати, не зважаючи на минулі бойові заслуги.

“Прошу справжніх патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті і хаосу, яка руйнує країну не менше, ніж корупція, проти якої ви справедливо протестуєте”, – додав міністр.