22 травня відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, молоді та спорту, культури, охорони здоров’я. На комісії розглядали переважно питання медицини, у її роботі взяли участь головні лікарі медичних закладів Сміли.

Особливу увагу приділили подальшій долі лікарні, що підпорядковується Одеській залізниці. Пише інтернет-видання smila-ua.

Цю лікарню планували то закривати, то переводити в інше місце, то скорочувати. Зараз тут працює терапевтичне віддлення на 60 ліжок, навантаження 107%. На базі Шевченківської лікарні незабаром працюватиме два нових проекта: відділення гемодіалізу та Центр жіночого здоров’я. Керівництву лікарні вдалося зберегти заклад і колектив, лікарня не має боргів, нормально функціонує. Але щоб цей заклад працював і надалі, не вистачає 1 мільйону гривень на зарплату медикам до кінця року. Також потрібно ще 400 тис. грн на оплату за енергоносії і комунальні послуги. Тож начальник відділу охорони здоров’я Микола Стуженко звернувся до депутатів профільної комісії, щоб вони допомогли підтримати лікарню і посприяли у виділенні необхідних коштів.

Депутати сказали, що подумають, де взяти необхідну суму…