У Черкасах триває ІІ-й (зональний) етап наймасштабніших змагань України серед учнів закладів загальної середньої освіти, які організовані за ініціативи Президента України Володимира Зеленського під гаслом «Разом переможемо». Про це розповіли у департаменті гуманітарної політики.

Щоб перейти до наступного етапу команди із неабияким завзяттям виборюють першість у п’яти видах спорту – волейбол, баскетбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідинг.

Тож, у Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №26 ім. І. Ф. Момота відбулися відкриті тренування змагальної частини зі спортивного орієнтування. У них взяли участь команди Черкаської ЗОШ №26, Черкаської ЗОШ №30, а також Черкаської ЗОШ №32.

Привітати та підтримати спортсменів завітали заступник голови Черкаської ОДА Олександр Шамрай, заступниця міського голови Анастасія Чубіна та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов.

«З кожним етапом боротьба стає все напруженішою, а змагання ще захопливішими. Черкаси – місто з багатою спортивною традицією, які відзначаються своєю активною участю у спортивних заходах різного рівня: від шкільних змагань до міжнародних турнірів. Міські школи вкладають неабиякі зусилля в підготовку своїх команд, розвиваючи не лише фізичні навички, але й дух командної співпраці та солідарності» – відзначила Анастасія Сергіївна.