Напередодні нового року в Черкасах відкрили перший в області центр обслуговування споживачів. Про те, які послуги там надають, хто може звертатись і про перші результати роботи, розповіла начальник Черкаського міського центру обслуговування споживачів ТОВ «Черкасиенергозбут» Оксана Андрейко.

З моменту старту, фахівці Черкаського міськогоЦОС ТОВ «Черкасиенергозбут» обслужили понад чотири тисячі юридичних споживачів та близько 20 тисяч громадян. Всього клієнтами ЦОС є всі без винятку фізичні особи – жителі обласного центру та ті юридичні споживачі, хто у якості постачальника електричної енергії обрав ТОВ «Черкасиенергозбут».

Одним з перших здобутків спеціалістів Товариства є те, що нині з ТОВ «Черкасиенергозбут» співпрацюють майже всі юридичні особи, яких раніше у сенсі постачання електричної енергії обслуговував Черкаський міський РЕМ ПАТ «Черкасиобленерго» .

– Населення за останній місяць 2018 року платить ще по старих реквізитах ПАТ «Черкасиобленерго». Відповідно до правил роздрібного ринку електричної енергії, юридичні споживачі мають подавати дані про використану електроенергію за календарний місяць, тобто з 1 по 31 січня. Інформація щодо спожитої електроенергії передається безпосередньо у ЦОС ТОВ «Черкасиенергозбут». Саме тому на повну силу Черкаський центр обслуговування споживачів запрацював наприкінці січня, – зазначила начальник Черкаського міського центру обслуговування споживачів ТОВ «Черкасиенергозбут», – ввела у курс справи начальник Черкаського міського ЦОС ТОВ “Черкасиенергозбут” Оксана Андрейко.

– Які саме послуги надає Черкаський міський центр обслуговування споживачів?

– Нашим основним завданням є обслуговування споживачів. Ми видаємо рахунки на оплату за постачання електроенергії та авансові платежі для юридичних осіб, надаємо консультації з питань постачання електричної енергії для всіх категорій споживачів.

– Як Ви оцінюєте старт роботи Черкаського центру обслуговування споживачів?

– Як уже зазначалося, фактично, основна робота Черкаського центру обслуговування споживачів розпочалась з 20-х чисел січня. Саме тоді повністю почала працювати спеціальна комп’ютерна програма щодо обслуговування споживачів. Звичайно місяць роботи центру – це невеличкий проміжок часу, але він показав, що працівники Центру – це добре підготовлені фахівці. Абсолютно впевнена у тому, що наша команда успішно виконуватиме поставлені перед нами завдання і у подальшому.

– Із якими викликами вже довелось зіштовхнутись у процесі роботи?

– На сьогодні, поки, жодних серйозних проблем немає. Але користуючись нагодою звертаюся до споживачів, і прошу їх бути уважнішими при перерахуванні коштів. На даний момент фахівцям Центру доводиться витрачати багато часу на правильне рознесення оплат та повернення коштів. Адже через неуважність, споживачі неправильно вказують реквізити.

P.S. Загалом, в різних регіонах області, разом із Черкаським центром обслуговування споживачів, працює 22 ЦОС.