Командир стрілецької роти в одному із підрозділів 118-ї окремої бригади територіальної оборони, на псевдо «РУДИЙ», зараз проходить лікування після поранення та пише вірші. Про це пише сайт umannews.city з посиланням на 118-ту окрему бригаду територіальної оборони.

Історія одного ротного

Своє життя сам чоловік поділяє на дві частини: ДО і ПІСЛЯ Революції Гідності. Він був одним із тих, хто вийшов в 2014 на Майдан Незалежності. Потім мобілізація. Війна на Донбасі. Командував взводом. Повернувшись до дому, на Уманщину, готувався до війни та допомагав у цьому іншим. Брав участь у різних військових вишколах та навчав школярів і студентів тому, що вмів та знав сам.

Із початком повномасштабного вторгнення прийшов в місцеву ТРО та очолив стрілецьку роту в одному із підрозділів 118-ї бригади.

Він довів, що готувався до війни не даремно. Рота командира «РУДОГО» швидко стала однією з найкращих в підрозділі. Він створив цілісний бойовий колектив. Його поважають і бійці і вищі командири.

З кінця минулого року підрозділ «РУДОГО» виконує бойове завдання на Донбасі.

Життєве кредо «РУДОГО»: «Командир в усьому має бути першим!»

Так і сталося під час одного із зіткнень із ворогом. В сутичці офіцер зазнав важких осколкових поранень.

Наразі він у шпиталі і його життю нічого не загрожує. Не зважаючи на отриманні поранення, «РУДИЙ» контролює свій підрозділ і телефоном дає поради та вказівки, як вирішити ту або іншу проблему. Попереду в офіцера тривале лікування та відновлення. На нього в рідній стрілецькі роті чекають побратими, а вдома підростають двоє синів, які невдовзі стануть гідними свого батька захисниками України.

Ротний «РУДИЙ» пише вірші, які вже полюбилися його побратимам. Пише навіть на «лікарняному ліжку». До вашої уваги один із них.

МОЇМ ПОБРАТИМАМ

Я дякую долі і Богу,
Що дали можливість мені
Очолити лицарів роту
В священній, безжальній війні.
Ми бачили смерть побратимів.
Цей біль нам руйнує серця.
Та дух наш незламний і сильний!
Свій шлях ми пройдем до кінця.
Бо кожен із нас воїн-світла!
Ми совість і честь зберегли.
В кривавих боях з окупантом
Людьми залишитись змогли.
Усіх нас єднає єдина,
Проста, зрозуміла мета:
Соборна і вільна Вкраїна,
Земля така рідна й свята.