Осінь. Стабільність. Тепло. Здавалося б це несумісні поняття. Але наразі – це так. В той час, як на півночі Європи та у Центральній Росії осінь кружляє в хороводі штормових циклонів, Україна залишається цитаделлю атмосферного благополуччя. Допомагає в цьому південний антициклон, який сприяє повільному надходженню теплого повітря і в наш регіон. Минулі вихідні на Черкащині відзначилися дуже теплими днями, завдяки яким середньодобова температура була в межах 11..14º тепла, що на 2-6º вище кліматичної норми. Ночі ж були туманні і прохолодні, як і подобає в умовах антициклону. Повідомив головний синоптик Черкащини Віталій Постригань.

За прогнозом, на поточному тижні, незважаючи на залякування циклонів як з півночі так і із Середземномор’я, Черкащина залишається під опікою антициклону зі стабільноюсухою та тихою погодою. При цьому, південні вітри не дозволять нічній температурі знизитися до заморозків, і залишать її у межа 3-8º тепла. Вдень, завдяки сонячній енергії, температура сягатиме аж 18-23º тепла.

Незручність – протяжні зони туманів. В умовах великих добових коливань температури без них нікуди. Лише сильні роси, нічні та ранкові тумани, які являються додатковим джерелом вологи для рослин, можуть створювати дискомфорт. Водіям і пішоходам варто бути особливо уважними.