«Золотоніські кандидати в депутати різних рівнів запустили цікавий челендж на підтримку чинного мера Віталія Войцехівськогою… Такими повідомленнями зарясніли соцмережі та деякі обласні інтернет-видання.

Як пояснюють ініціатори оцього челенджу, суть його полягає у тому, що різні кандидати з багатьох політичних сил підтримують єдиного кандидата на посаду мера Золотоноші.

blank blank

А головним промоутером (скажемо так, раз уже ініціатори використали іноземне слово «челендж» замість зрозумілого «естафета») цієї акції став Геннадій Перехрест, який нещодавно зареєструвався у депутати міськради від партії «Слуга народу». Те, що кандидат від «слуг» «задерши штани побіг» на підтримку Віталія Войцехівського, логічно і зрозуміло. Адже діючий міський голова на нинішніх виборах балотується від пропреЗЕдентської партії.

Так уже склалося, що Віталій Олександрович на виборчих перегонах традиційно шукає підтримки у провладних політичних сил. У 2010 році, коли він вперше балотувався на пост мера, хоч і був висуванцем мало відомої партії “Союз. Чорнобиль. Україна”, та про підтримку його кандидатури оголошувала всесильна на той час Партія регіонів. Кажуть, що пан Войцехівський віддячив тулубівським «регіоналам» тим, що погодився очолити міську організацію ПР і клявся до кінця життя бути їй вірним.

Щоправда, вже у 2015 році, коли вітри Революції Гідності змели Януковича і його партію у небуття, Віталій Олександрович терміново почав фоткатись на Майдані серед протестувальників, тиражуючи повідомлення, що він мало не перший в Україні став на опозиційну барикаду проти “двічі не судимого”. А згодом старання мера Золотоноші виправдались, бо він знайшов новий політичний дах, тепер уже в пропрезидентській політсилі Петра Порошенка – БПП. І, не зважаючи на «регіональне» минуле пана Войцехівського, БППшники з радістю підтримали його на виборах. Хоча справжні майданівські активісти проводили численні акції, щоб хитрого екс-регіонала люструвати і взагалі не допустити до мерських виборів… Та тоді вже владна порошенківська верхівка не дуже дослухалася до голосу революційних мас…

blank

Після програшу Петра Порошенка та його партії на минулорічних виборах, пан Войцехівський, як бачимо, знову зробив віртуозний політичний кульбіт. Він знову йде на вибори від провладної партії, тепер уже записавшись у «слуги народу».

– Не вважаю себе політиком. Але відповідно до нового Виборчого кодексу, міський голова повинен представляти одну з політичних сил. У діях партії «Слуга народу» бачу послідовність і виваженість, особливо це стосується Президента Володимира Зеленського і діючого народного депутата Олександра Скічка. Тому підтримую саме його і цю політичну силу, – високопарно заявив Віталій Войцехівський в інтерв’ю місцевому інтернет-виданню.

blank

Ця фраза напевно золотими літерами написана в кабінеті незмінного мера Золотоноші, де він тільки міняє назви партій та прізвища президентів: партію Регіонів на БПП, а тепер уже БПП на «Слуга народу»…

До речі, пан Войцехівський, даруйте, збрехав, що Виборчий кодекс зобов’язує кандидатів на мерську посаду обов’язково представляти одну з партій. На сьогодні як раз балотуватись в міські голови можна і самовисуванцем, що й зробили чотири із семи зареєстрованих кандидатів на посаду голови Золотоніської ОТГ.

Так само, як і злукавили організатори челенджу, чомусь проголосивши підтримку “єдиного кандидата” на посаду мера Золотоноші. Як бачимо, кандидатів на мерську булаву у Золотоноші аж семеро…

Але найцікавіше у цій челенджерській акції, що знайшлися кандидати від кількох партій, які публічно заявили про підтримку «чужого» партійного кандидата у мери. Фактично вони закликали голосувати не просто за Войцехівського, але й за партію «слуг», яку він представляє. Ну, просто якісь мазохісти, йдучи на вибори від інших політичних сил – «Євросолідарності», ВО «Черкащани» чи Аграрної партії – агітувати за опонентів. Та в Золотоноші, де міський голова останні десять років демонструє чудеса політичного перевзування, цим, напевно, уже нікого не здивуєш…

blank

Хоча деякі золотонісці таки подивувалися таким кульбітам, висловивши свою позицію про цей челенджерський треш. Ось як цю ситуацію охарактеризувала одна з дописувачок у соцмережі:

«Бачили? Влада розсмішила “челенджем” на підтримку чинного мера Войцехівського, який за пару днів назбирав всього з п’ять десятків голосів. Таки заїзджі політтехнологи не дуже допомогли в розкрутці популярності шефа! Зате внаслідок челенджу всім і вся стає зрозуміло, що кандидати в депутати з трьох партій – “Слуга народу”, ВО “Черкащани” та “Європейська солідарність”, які наввипередки трублять про підтримку мера, насправді з однієї політичної сили – “Слуги Войцехівського”. Найсмішніше, як мер приватизував порошенківську партію в Золотоноші і “приліпив” її до “слуг народу”! Краще б влада замість аж занадто солодкого європейського слова “челендж” запустила в експлуатацію басейн, чи центральний фонтан (на недобудованій площі)!»

Як кажуть, ні відняти, ні додати…

Яків Немирів