На Канівщині медики екстренки допомогли з’явитись на світ новому життю. Так о 2:53 ночі на смартфон бригади ЕМД Канівської підстанції швидкої (екстреної) медичної допомоги надійшло повідомлення з оперативної диспетчерської Черкас: село Степанці, пологи. Про це повідомила речниця “Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Ірина Назарок.

Фельдшери не гаючи ні хвилини виїхали за вказаною адресою. Неподалік від будинку вони зустріли автівку рідних жінки при надії, які везли її назустріч екстренці. У 27-річної жінки це були вже другі пологи, тож події розвивались досить стрімко.

У автомобілі «швидкої» фельдшери зрозуміли, що родова активність увійшла в активну фазу: «У нас практично не було шансів встигнути доїхати до лікарні. Тож ми стали готуватись приймати пологи», – розповідають медики. Зараз обоє фельдшерів згадують своє чергування з гумором. Тоді ж їм було не до сміху: максимум зібраності, зосередженості, уваги… Згадали і теоретичні знання і життєвий досвід.

На щастя, пологи в автомобілі швидкої допомоги закінчились добре: фельдшери діяли швидко і злагоджено, тож породіллі й новонародженому надали необхідну медичну допомогу й передали колегам із пологового відділення Канівської райлікарні.