Днями в Черкасах із офіційним візитом перебувала делегація на чолі із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Ярославом Гузи, Генеральним Консулом Республіки Польща в Україні паном Яцеком Цезарою Гоцловським, польськими дипломатами, журналістами, офіційними та посадовими особами.

blank

Високі гості вклонились перед українцями, які віддали життя за свободу країни у війні проти російських окупантів. Разом із представниками польської спільноти Черкащини, поклали квіти до Меморіалу пам’яті Небесної Сотні та загиблих в АТО.

Окрім того вшанували видатного архітектора польського походження Владислава Городецького, поклавши квіти біля пам’ятної дошки, що на будівлі, яку за його проєктом і особистим керівництвом Городецького спорудили у центрі Черкас на початку XX століття. Нині у ньому розташований міський Центр дитячої та юнацької творчості.

Далі Посол та Генеральний Консул завітали до офісу Польського культурного центру імені Кароля Шимановського – громадської організації, яка згуртувала етнічних поляків Черкащини.

Гості з великим інтересом ознайомились із життям, досягненнями та традиціями польської спільноти краю.

Делегація зустрілась та поспілкувались із родиною військової із Кам’янки, етнічної польки Юлії Пастернак, яка пропала безвісті на війні із російськими окупнтами.

blank

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки  Польща в Україні Ярослав Гузи підтримав родину. Діти пані Юлії отримали подарунки.

Також Гості щиро подякували Полонії Черкащини за їх і внесок у зміцнення дружби та культурних зв’язків між польським та українським народами.

Володимир Лимаренко-Полянський