З початку року послугами обласної служби зайнятості користувались 13410  безробітних осіб з числа молоді до 35 років (31,6% від загальної кількості безробітних), допомогу по безробіттю протягом року отримували  10655 молодих осіб. Повідомили у пресслужбі обласного центру зайнятості.

Серед безробітних у віці до 35 років 88% до реєстрації у службі зайнятості мали професійний досвід. З них 43,5% раніше займали посади службовців; 44,3% – займали робітничі місця. Решта громадян відносилась до осіб без професії або такі, що займали місця, які не потребують спеціальної підготовки.

Усього цього  року статус безробітного мали 374 випускники, з них: 290 осіб випускники вищих навчальних закладів та 84 особи випускники професійно-технічних закладів.

Серед випускників ВНЗ 25,3% навчалися у галузі соціальних наук, бізнесу та права, 18,8% отримали освіту у галузі охорони здоров’я та освіти, 9,7% – гуманітарні науки та мистецтва, 7,2% – мали інженерну спеціальність, 3,6% – вивчали природничі науки.

Серед випускників ПТНЗ 30% становлять працівники сфери торгівлі та послуг, 20% робітники з обслуговування устаткування та машин, 30% – кваліфіковані робітники з інструментом, 9,5% – спеціалісти.

За сприянням Черкаської обласної служби зайнятості цьогоріч знайшли роботу 10280 молодих громадян, зокрема, кожен другий з них був працевлаштований оперативно до набуття статусу безробітного.

Профорієнтаційними послугами було охоплено 13 тис. осіб  з числа молоді до 35 років.

З метою максимального наближення професійних навичок громадян, які шукають роботу, до потреб роботодавців, розширення компетенції та підвищення конкурентоспроможності, державною службою зайнятості протягом січня-жовтня 2019 року здійснено професійне навчання на замовлення роботодавців 1554 безробітних у віці до 35 років.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 1565 осіб з числа молоді (18,4% від загальної кількості залучених безробітних). Роботи організовувалися по наступних напрямках: допомога сім’ям учасників АТО, супровід інвалідів по зору, ремонтні та будівельні роботи на об’єктах соціальної сфери, впорядкування місць поховань.

Станом на 1 листопада 2019 року кількість осіб з числа молоді, які мали статус безробітного становила понад 3,7 тис. осіб, що на 8,8% менше, ніж на відповідну дату минулого року. Допомогу по безробіттю отримували понад 2,8 тис. осіб, що на 9,4% менше ніж на відповідну дату минулого року.