Посадовець міноборони працюючи в Черкасах отримав поворотну фінансову допомогу в розмірі 482 тис. грн., яка стала “безповоротною”.

Про це йдеться в ухвалах Придніпровського суду, пише “Кропива”.

За фактом отримання та неповернення поворотної фінансової допомоги з жовтня 2013 року розслідується кримінальне провадження за ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата коштів).

Згідно висновку судово-економічної експертизи документально підтверджено отримання Юрієм Каюном поворотної безвідсоткової позики на суму 482 тис. грн.

Позику Юрій Каюн отримав у жовтні-грудні 2012 року працюючи виконуючим обов’язки директора ДП “Черкаське будівельно-монтажне управління”. Призначений на посаду був за наказом міноборони. Саме ж підприємство, яке нині перебуває на стадії банкрутства, займалося будівництвом житла для військовослужбовців. В зазначений період, посадовець видав кілька наказів, якими сам собі надав безвідсоткову поворотну допомогу, яку в подальшому не повернув.

Придніпровський суд задовольнив клопотання слідчого та надав доступ до кредитної справи посадовця в ВАТ “Райффайзен банк Аваль”. Перед цим банком з липня 2008 року Юрій Каюн має фінансові кредитні зобовязання на суму 6,6 млн. грн. Слідство перевіряє версію сплати кредитних зобов’язань за рахунок коштів отриманих як поворотна фінансова допомога.

Нагадаємо, що з 1997 року Державне підприємство “Черкаське будівельно-монтажне управління” будувало житловий будинок на 129 квартир для військовослужбовців по вул. Грушевського 97/3 в Черкасах.

За даними міноборони, будівництво мало завершитися до кінця 2015 року. Станом на квітень 2015 року, 60 квартир першої черги перебували на стадії готовності 85%. До кінця року планувалося завершення будівництва другої черги з 69 квартир. В 2018 та 2019 роках міноборони оголошувало торги для завершення будівництва, які так і не завершилися укладенням договорів.

blank

Юрій Каюн останні кілька років працює заступником начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України. За час розслідування кримінального провадження йому підозри не виносилися, справа до суду для розгляду по суті не передавалася.