За процесуального керівництва прокурорів Золотоніської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Золотоніського району за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.


Слідством встановлено, що 46-річний житель с. Ковтуни Золотоніського району, будучи придатним до військової служби за станом здоров’я, не маючи підстав для відстрочки від призову під час мобілізації, керуючись відсутністю бажання бути призваним для несення служби в лавах Збройних Сил України, у березні поточного року не з’явився у визначений час до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, хоча був завчасно попереджений повісткою, про причини своєї неявки не повідомив, тим самим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Він же, продовжуючи ухилятися від призову на військову службу, у квітні цього року без поважних на те причин повторно не з’явився у визначений час до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, хоча був завчасно попереджений.

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.