Близько сотні працівників “Черкасиобленерго” і активісти “Національного корпусу” сьогодні пікетували Соснівський районний суд міста Черкаси. Черкащан обурило подання клопотання до суду колишньою очільницею підприємства Світланою Кузьмінською.

Як зазначають юристи “Черкасиобленерго”, їм сьогодні стало відомо, що Світлана Кузьмінська звернулася до суду з проханням скасувати заборони на внесення змін в державні реєстри щодо ПАТ “Черкасиобленерго”. Наразі Соснівським судом заборонено будь-які реєстраційні зміни, допоки триває розслідування кримінальної справи.

Тож, таким чином, Світлана Кузьмінська може готувати собі підґрунтя для повернення на посаду, яке із забороною внесення змін у реєстри, наразі неможливе.

blank

Очільник профкому Черкаського міського РЕМу, диспетчер Віктор Антонюк говорить, що енергетики сьогодні прийшли з плакатами до суду, адже бояться повернення Світлани Кузьмінської і її команди назад в керівництво обленерго.

 – Я дуже добре пам’ятаю, як “працювала” команда Кузьмінської. Тоді, в 2016 році у нас і почались негаразди. Відразу перестали виплачувати заробітну плату, не виділялися кошти на паливо і на матеріали. Півроку люди сиділи без зарплати, – пояснив Віктор Антонюк.

– Допоможіть нам не допустити повернення її на посаду. Підприємство тільки встало з колін після неї,  – звернулась до журналістів інша працівниця обленерго.

Нагадаємо, під час управління компанією колишньою т.в.о. голови правління ПАТ “Черкасиобленерго” Світланою Кузьмінською,  протягом 2015-2016 років на підприємстві виникли колосальні борги і фактично повний колапс. Працівникам не виплачувалась зарплата. Вийти на більш-менш стабільну роботу підприємству вдолося лише минулого року.