День охорони праці вперше відбувся у ТОВ «Черкасиенергозбут». Раніше такий важливий напрямок залишався поза увагою, саме тому керівництво з 2020 року ініціювало проведення подібних заходів, оскільки вважає забезпечення реалізації конституційних прав працівників на належні, здорові та безпечні умови праці одними з пріоритетних напрямів діяльності, а працівників – своєю головною цінністю. Повідомили у пресслужбі товариства.

Захід в апараті управління за головування провідного інженера з охорони праці Володимира Литвина зібрав керівників та працівників структурних підрозділів. А по районах День охорони праці проводився у центрах обслуговування споживачів під керівництвом начальників ЦОС та груп.

Увага присутніх зверталася на те, що правильно організована система охорони праці дисциплінує працівників і, як наслідок, веде до підвищення продуктивності виконуваної ними роботи і збільшення її ефективності. Тому основними темами першого подібного заходу у Товаристві стали профілактика виробничого травматизму, надання першої допомоги при зупинці серця та серцевому нападі – тобто те, з чим, гіпотетично, може зіткнутися кожна людина.

Не обійшли увагою і нормативну базу – розглянули питання, що стосуються Закону України «Про ринок електричної енергії». А також пригадали, які види інструктажів застосовуються у компанії, хто і яким чином має їх проводити.

Організаторів приємно здивував рівень обізнаності присутніх працівників та їх активна участь у розгляді заявлених питань.

Відтепер День охорони праці стане у Товаристві традиційним і відбуватиметься кожен другий четвер місяця, адже, безпека праці, попередження травмування та збереження здоров’я свого персоналу має бути пріоритетом в діяльності кожного суб’єкта господарювання. А висока відповідальність працівників за дотримання вимог чинного законодавства з питань охорони праці та пожежної безпеки під час виконання своїх трудових обов’язків стане запорукою сталої роботи Товариства в цілому.