Правоохоронці зливали вбитому депутату облради Сергію Гурі секретну інформацію досудового розслідування яке стосувалося його бізнесу, пише “Кропива”.

За фактами протиправної діяльності слідчого поліції та працівника прокуратури, слідчим відділом СБУ 2 червня порушено кримінальне провадження передбачене статтею 387 КК України (розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування).

Зокрема в ході розслідування вбивства депутата облради з місця події (офісу) було вилучено мобільний телефон «IPhone 10», який належав потерпілому. За результатами опрацювання інформації, отриманої під час огляду вказаного телефону, установлено факти розголошення даних досудового розслідування.

Зокрема, до слідчого відділу поліції надійшов рапорт від працівника СБУ для проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні яке стосувалося бізнесу депутата та його партнерів за ч. 3 ст. 191 ККУ (привласнення, розстрата майна або заволодіння ним). 15 березня слідча сфотографувала рапорт та за допомогою мобільного відправила прокурору Луговському І.С. Згодом, 19 березня, прокурор відправив отримане повідомлення Сергію Гурі.

Кримінальне провадження яке було відкрито слідчим відділом СБУ 15 березня стосувалося рибного бізнесу Сергія Гури та його партнерів. Зокрема досудове розслідування здійснюється за обставинами, відповідно до яких посадові особи субєктів господарської діяльності ПП «Інститут з питань іхтіології», ПП «Флагман фіш», а також ПрАТ «Боровицьке», на території якого фактично здійснюють свою діяльність ПП «Лихачов і Ко», ПП «МАВТ і М», ПП «Отава», ПП «Супой-Рибак 2», ТОВ «СаПтрін 2005», в порушення законодавчих норм займаються промисловим виловом риби, оскільки здійснюють незаконний вилов риби на території Кременчуцького водосховища під час нерестової заборони, а також з перевищенням квот на добування водних біоресурсів, приховуючи в обліковій документації фактичні обсяги виловленої риби, чим завдають державному бюджету України значні збитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Гура: чим жив черкаський політик?

Нагадаємо, що 24 травня у власному офісі, в центрі Черкас розстріляли депутата облради Сергія Гуру. Обгрунтовано підозрюваним у вбивстві за обставин явної очевидності є давній соратник та партнер по бізнесу депутата Микола Гончар. Нині йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та призначено психіатричну експертизу.

В ході розслідування вбивства, підозрюваний дав покази на депутата, який за його даними у 2003 році вбив власну дружину. Жінка тривалий час вважалася безвісти зниклою, лише через 15 років після вбивства, Микола Гончар показав місце де було сховано труп. Належність трупу екс-дружині депутата також встановлюють за допомогою ДНК-експертизи.

Відзначимо, що ЗМІ приписували вбитому депутату належність до так званої місцевої ОПГ «Торпеда». На місцевих виборах 2015 року тоді ще керівник фракції БПП в парламенті Юрій Луценко обіцяв оперативно розібратися з цим угрупуванням в Черкасах, яке за його словами захопило місцеве БПП.