Відомий український письменник Макс Кідрук презентував у Черкасах свою нову книгу «Де немає Бога». Співорганізатором заходу стала громадська організація «Книжковий маестро».

Незважаючи на пізній вечір та «кусючу» ціну за квитки, зал, де відбувалася зустріч, був заповнений ущерть.

«Де немає Бога» – це розповідь про шістьох уцілілих у катастрофі, залишених напризволяще в одній із найбільш неприступних точок планети і змушених боротися за життя. Це історія про те, що поведінку людини значно більшою мірою обумовлюють ситуації, крізь які вона пройшла, аніж речі, у які вона вірить. Роман є спробою збагнути, що є такого всередині нас, що втримує від перетворення на звірів у місцях, де, образно кажучи, немає Бога, – де безслідно зникають як уплив релігійних догматів, так і тиск соціальних норм.

blank

Хоча автор заперечує, що роман про авіакатастрофу, головне – долі його героїв.

blank

«Задумки про роман «Де немає Бога» виникли у мене ще в 2012 році, – каже Макс Кідрук. – Власне всі шість історій з роману писалися протягом шести років.»

Не розповідаючи цікавинок з сюжету, автор продемонстрував присутнім на презентації «графічну» схему роману, розповів, як поєднані долі героїв та особливу увагу приділив … правилам гри у американський футбол. Бо за словами Кідрука, ця гра є однією з найбільш інтелектуальних спортивних ігр, «живими» шахами. І саме гравець американського футболу є одним із головних героїв книги.

blank

Півтори  години розмов, і запитань пролетіли непомітно. І тепер прихильники творчості Макса Кідрука чекатимуть наступної зустрічі у новому році. Адже письменник вже працює над наступної книгою.

blank

blank