У Черкасах департаменти архітектури та ЖКК мають проінвентаризувати всі роботи з ремонту міських доріг, здійснені протягом 2015 – 2017 років та перевірити їх якість. У випадку виявлення недоліків та їхніх причин – вжити відповідних заходів. З таким запитом виступив на черговій сесії міської ради 12 червня депутат міськради від Громадянської позиції Руслан Зоря, передає кореспондент vikka.ua.

Також депутат каже, що в незалежній державній установі – Київському науково-дослідному інституті судових експертиз – необхідно провести експертизу виконаних робіт на окремих ділянках доріг, враховуючи, що профільні департаменти не можуть встановити реальні причини неякісного ремонту.

Експертизу слід виконати на таких ділянках: вулиця Благовіста від Можайського до Грушевського, вулиця Чорновола від Бидгощської до проспекту Хіміків, вулиця Смілянська від в’їзду міста до вулиці 30 років Перемоги, вулиця Одеська в районі спуску з клеверного мосту, бульвар Шевченка від Лазарєва до Припортової.

“Спрямовуючи щороку десятки мільйонів гривень на ремонт міських доріг, депутати та всі жителі міста сподівались, що капітально відремонтовані дороги слугуватимуть Черкасам більше 10 років, не потребуючи щорічних ремонтів. На жаль,  частина доріг уже знову вкрилася ямами”, – каже Руслан Зоря. Він вважає неприпустимим та злочинним витрачання сотні мільйонів бюджетних коштів.

Його запит підтримали 16 депутатів, 10 утримались, тому рішення не прийняли.